Flat en huis te koop Hamburg-Blankenese: tips, onroerend goed, onroerend goed

Flat te koop en huis te koop in Hamburg-Blankenese – verkoop een flat, verkoop een appartementsgebouw of verkoop uw eigen eigendom. U wilt uw woning in de luxueuze wijk Blankenese in Hamburg verkopen? Hier geven wij u een overzicht van alles wat u moet weten voor een succesvolle verkoop van onroerend goed. Ook: De onderwerpen van onroerend goed taxatie en off market – Terug naar: Verkoop van onroerend goed in Hamburg.

Appartement en huis te koop in Hamburg-Blankenese

Hamburg, met zijn zeer aantrekkelijke Noord-Duitse ligging, is een van de meest gewilde gebieden in Duitsland. De economie is stabiel, de arbeidsmarkt bloeit en de culturele diversiteit in combinatie met de koele flair van het noorden vormen de unieke charme van de Hanzestad. Het zijn dan ook niet alleen gezinnen, koppels en studenten die hier naartoe komen, maar ook welgestelden uit de wereld van sport, muziek, film en televisie. Of u nu op zoek bent naar een woning als investering of voor eigen gebruik, elk van de Hamburgse districten overtuigt door zijn uniciteit. Van het rustige Rotherbaum tot de gezellige Hafen City – iedereen vindt zijn thuis in Hamburg.

Meer tips vindt u hier: Eigendom verkopen

Daarom kunt u rekenen op een snelle verkoop van uw eigendom in Blankese:

 • Stabiele economie
 • Goede arbeidsmarkt
 • Culturele verscheidenheid

In het westen van Hamburg: luxueuze locatie direct aan de rivier de Elbe

Grenzend aan de populaire woonwijk Rissen, ligt de luxueuze wijk Blankensee. Geniet van het prachtige landschap en de natuur die deze unieke woonwijk te bieden heeft. De hoge ligging zorgt voor een uniek plaatje. Het Treppenviertel (trappenkwartier) is uniek: achter dit kwartier ligt een woonwijk met oude vissershuisjes die alleen te voet bereikbaar is. Dit is een project voor autovrij leven. En het uitzicht op de Elbe is ook een deel van de charme van Blankensee. Wonen in de buitenwijken van de Elbe – dat is wat veel mensen willen. Dus kijk uit naar veel geïnteresseerden en een hoge verkoopprijs.

Hier is de mesolage van Blankenese:

De welgestelde wijk maakt indruk met zijn vakwerkhuizen van vissers en zijn vooroorlogse villa’s. Bijna de hele wijk heeft uitzicht op de Elbe. In Hamburg-Blankenese vindt u aantrekkelijke woningen midden in een wijk die wordt gekenmerkt door een hoge levenskwaliteit. Veel groen en talrijke parken nodigen de bewoners uit om een wandeling te maken en tijd in de natuur door te brengen. In de zomer lijkt de wijk op een mengeling van een Scandinavisch en mediterraan vakantieparadijs.

Zie meer hier in Streetview:

Süllberg, Baursberg, Falkensteiner Ufer & Co.

Door de adembenemende ligging van Blankenese, is een snelle verkoop van onroerend goed gegarandeerd! Het uitzicht op de historische Falkensteiner Ufer vanuit de bergen is immers adembenemend!

Als het gaat om het succes van de verkoop, is meer dan 70% van alle eigenaren het erover eens: het onroerend goed moet worden verkocht tegen de beste prijs en zonder lang wachten – dat is waarom u kiest voor een makelaar in Hamburg. Een bekwame makelaar begeleidt u niet alleen tijdens het hele verkoopproces, maar geeft u ook advies op het gebied van belastingen en financiën. Een ervaren makelaar is ook bekend met de verschillende soorten huizen en flats.

Meer over het onderwerp verkopen in Blankensee in een ogenblik. Hier volgt een overzicht vooraf, met nadere informatie en tips:

Een van de belangrijkste stappen bij de verkoop van onroerend goed is de taxatie van het onroerend goed:

Taxatie van onroerend goed in de historische villawijk

Bij de taxatie wordt niet alleen de waarde van het onroerend goed geschat op basis van verschillende factoren, maar wordt ook de aankoopprijs bepaald. De waarde van uw onroerend goed is niet alleen gebaseerd op de zuiver materiële waarde van het huis of appartement – d.w.z. de kosten voor bouw, verbouwingen en moderniseringen, ambachtslieden en architect, maar hangt ook af van andere factoren.

Meer informatie vindt u hier:

Procedure, prijzen, makelaars & Co: Gids!

Wat de reden voor een snelle verkoop van onroerend goed ook is, als u eenmaal heeft besloten een woning in Blankenese te verkopen, hoeft u niet lang te wachten op geïnteresseerden voor uw woning.

Onroerend goed prijzen in Blankenese

Blankenese profiteert van een fantastisch mooie locatie. Dit beïnvloedt ook de waarde van uw eigendom. Dit geldt vooral voor huizen, condominiums en percelen die reeds als bouwgrond zijn aangewezen of bouwgrond zijn verklaard. Aangezien de huurprijzen en de grondprijzen in Hamburg samen met München het hoogst zijn, profiteert u ook van de hoge vastgoedprijzen in Hamburg.

Reden voor de hoge prijzen: de toplocatie

Makelaar: taken & voordelen

Wij ondersteunen u graag bij de verkoop van uw woning. Als online makelaar is snelle toegankelijkheid een van onze sterke punten. Beslis voor een stress-vrije en succesvolle verkoop van uw eigendom, laat ons u adviseren over alle vragen betreffende de verkoop van uw eigendom. Dit omvat de voorbereiding van een exposé en de plaatsing van advertenties, alsmede de ondersteuning van belanghebbende partijen. Welke vormen van financiering zijn beschikbaar? Welke kosten worden door de koper gedragen? En kunt u uw eigendom belastingvrij verkopen? Ook deze vragen worden door een makelaar beantwoord. Lokaal onroerend goed is erg in trek. In de buitenwijken van de Elbe liggen immers de duurste straten van Hamburg. Dat is precies waarom privacy en discretie hier zo belangrijk zijn. Dus als u uw eigendom liever buiten de markt om verkoopt, zal uw vertrouwde makelaar u ook daarover adviseren.

Snelle en stressvrije verkoop van onroerend goed met de hulp van een makelaar

Woningen in Hamburg-Blankenese zijn in hoge vraag en je moet verwachten meer vragen. Hetzelfde geldt voor bezichtigingsafspraken, die een betere indruk kunnen geven dan het exposé. Laat de vaak stressvolle communicatie en het maken van afspraken over aan de experts. Op die manier kunt u genieten van een snelle verkoop van uw eigendom en toch tijd overhouden voor uw werk, uw privéleven en uw hobby.

Hier volgt een overzicht van enkele taken van uw makelaar:

 • Voorbereiding van het exposé
 • De woning op de markt brengen
 • Taxatie van onroerend goed
 • Coördinatie en uitvoering van de bezichtigingsafspraken
 • Kredietcontrole van de kandidaat kopers
 • Verwerking

Expressieve foto’s zijn belangrijk bij het maken van het exposé:

Veel gestelde vragen voor verkopers: Checklist

Als verkoper van onroerend goed moet u zich bepaalde vragen stellen. Heb je al een nieuwe woning gevonden? Moeten de meubels van het huis ook verkocht worden? En is er een recht van eerste weigering?

Lees hier meer: Onroerend goed verkopen in Hamburg

Hier zijn de belangrijkste vragen die u zich als eigenaar moet stellen voordat u verkoopt:

 1. Heeft u een vervolg woning in het vooruitzicht?
 2. Moet de flat gerenoveerd of opge knapt worden?
 3. Zijn alle dossiers en documenten beschikbaar?
 4. Moeten er boetes worden betaald voor vervroegde aflossing?
 5. Zijn verklaring van splitsing, opstalverzekering, enz. beschikbaar?
 6. Zijn er gegevens over het onderhoud van het condominium?
 7. Moet de inventaris verkocht worden?
 8. Is er een recht van eerste weigering?
 9. Waarde van de flat?

Verkopen in de Hanzestad: XL Gids

Hamburg is de enige metropool in Duitsland die een havengevoel biedt. Elke dag bereiken duizenden containers de stad via de havenfaciliteiten. Daarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken tot Hamburg. Niet alleen is er een bloeiende Hanze-economie, Hamburg is ook de thuishaven van de grote mediahuizen, reclamebureaus en natuurlijk een navenant groot aantal makelaars. Bovenal staat de concertzaal van de Elbphilharmonie met zijn unieke architectuur voor Hamburg. Hier zijn onze XL gidsen: