Commanditaire vennootschap: onroerend goed, oprichting, voordelen/nadelen & belastingen

Commanditaire vennootschap onroerend goed – Met een commanditaire vennootschap in onroerend goed kunt u persoonlijke aansprakelijkheid vermijden. Met een beherend vennoot die gewoonlijk het meeste werk doet en investeerders die alleen hun kapitaal inbrengen, is dit een zeer populaire vorm van vastgoedinvesteringspartnerschap. Wat is een RELP? Hoe worden commanditaire vennootschappen belast? Ontdek het hieronder.

Commanditaire vennootschap: oprichting, voordelen en nadelen

Een commanditaire vennootschap is gewoonlijk duurder en er zijn veel investeerders bij betrokken. Deze zijn gewoonlijk minder betrokken bij de dagelijkse gang van zaken en laten dit over aan de beherend vennoot, die de meeste beslissingen neemt namens de investeerders.

Definitie en grondbeginselen: de commanditaire vennootschap in de vastgoedsector

In een commanditaire vennootschap bundelen veel investeerders hun kapitaal. Eén vennoot, de zogenaamde beherend vennoot, is volledig aansprakelijk, d.w.z. dat hij volledig verantwoordelijk is voor eventuele verliezen, terwijl de andere vennoten slechts aansprakelijk zijn tot het bedrag van hun ingebrachte kapitaal.

 • Veel investeerders bundelen hun kapitaal

Wat is een RELP?

Een commanditaire vennootschap die gespecialiseerd is in onroerend goed, d.w.z. onroerend goed exploiteert, wordt vaak een RELP genoemd. Dit is niets meer dan een handig acroniem voor de woorden Real Estate Limited Partnership.

RELP = Onroerend goed commanditaire vennootschap

Wat voor soort bedrijf is een Ltd – Ltd Company Betekenis

Ltd. geeft het type onderneming aan, namelijk een commanditaire vennootschap. Daarom is een commanditaire vennootschap gemakkelijk te herkennen wanneer een vennootschap eindigt met het woord Ltd. Dit is slechts een afkorting en geeft alleen de commanditaire vennootschap aan.

 • De vennootschap werd opgericht als een commanditaire vennootschap

Een commanditaire vennootschap oprichten: eenvoudige gids voor het proces, afzonderlijke stappen

De commanditaire vennootschap is een van de minder ingewikkelde vormen van commanditaire vennootschappen. Om te beginnen moet u een locatie kiezen. Dit lijkt misschien een vreemde vraag, maar u bent vrij om te kiezen in welke staat u zich wilt laten registreren. Delaware, bijvoorbeeld, maakt het veel gemakkelijker om een vennootschap op te richten en is over het algemeen soepeler en flexibeler. Vervolgens kunt u in de registers nagaan of de door u gekozen naam al bezet is. Stel vervolgens een oprichtingsakte op, die diverse juridische punten moet bevatten om u gemoedsrust te geven ingeval de onderneming niet slaagt zoals u zou willen. Eindelijk, schrijf je in!

Proces samengevat:

 1. Selecteer plaats (federale staat) voor registratie
 2. Namen zoeken
 3. Opstellen statuten/arbeidsovereenkomst
 4. Registreren

Documenten:

 • Vennootschapsovereenkomst

Voordelen: Belastingen en het aantrekken van kapitaal

Waarschijnlijk het sterkste punt in het voordeel van een commanditaire vennootschap in onroerende goederen is dat u minder aansprakelijk bent. In geval van gerechtelijke vervolging wordt de onderneming en niet het individu vervolgd. Er kunnen ook voordelen zijn in de vorm van planning en schenkingsmogelijkheden. Net als bij een LLC kunt u ook dubbele belasting vermijden. Een ander belangrijk punt is natuurlijk dat de beheerder over meer kapitaal beschikt dan gewoonlijk en dus betere kansen heeft. Ondertussen kunnen de vennoten passief winst maken, met weinig risico, aangezien de beherende vennoot de aansprakelijkheid draagt.

 • Minder adhesie
 • Vermijding van dubbele belasting
 • Meer mogelijkheden

Nadelen: Winstdeling, conflicten

Elke onderneming bestaat uit verschillende leden en zal dus per definitie interpersoonlijke conflicten kennen. Dit is natuurlijk vaak een goede zaak en dwingt de leden om zorgvuldiger over hun beslissingen na te denken, maar het kan ook leiden tot ineenstorting en stagnatie. Vooral met slecht geschreven partnerschapsovereenkomsten kunnen relaties stuklopen. Een tweede nadeel is natuurlijk de noodzaak om de winst te delen. Dit is omdat het werk ook gedeeld is, maar voor de complementariër kan dit soms frustrerend zijn.

 • Interpersoonlijke conflicten
 • Slechte partnerschapscontracten
 • Winstdeling

Onroerend goed commanditaire vennootschap: inbreng, conflicten

Een commanditaire vennootschap om in onroerend goed te investeren is een gebruikelijke methode. Er zijn echter enkele punten van overweging. Deze omvatten de dagelijkse procedures en de werking van het partnerschap.

Kan een commanditaire vennoot eigendom inbrengen?

Dit is een veelgestelde vraag. Met verschillende investeerders uit de vastgoedsector is het niet ongewoon dat een lid een eigendom wil inbrengen dat hij of zij bezit. Volgens de code kan een commanditaire vennoot kapitaal inbrengen in de vorm van geld of eigendom.

 • Ja, commanditaire vennoten kunnen onroerend goed inbrengen

Wat doen commanditaire vennoten?

Afgezien van de inbreng in de vorm van kapitaal, hebben de commanditaire vennoten in zekere zin geen rol in de vennootschap. Zij bezitten aandelen en deze kunnen, afhankelijk van de waarde van het partnerschap, stijgen. Maar zij hebben geen taken of bijdragen te leveren in de dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk zijn zij betrokken bij sommige beslissingen, maar deze worden vaak vermeden omdat deze partners dan ook aansprakelijk worden.

 • Kapitaal inbrengen

Hoe werken commanditaire vennootschappen?

Deze video geeft een snel overzicht van hoe deze vennootschapsvorm werkt en legt alles uit wat u van voor tot achter moet weten als u meer wilt weten over commanditaire vennootschappen.

Belastingen: Wanneer te betalen, hoe te sparen

Elk jaar, op bepaalde tijdstippen, ontvangen alle vennoten een deel van de winst van de commanditaire vennootschap. Deze personen zijn verantwoordelijk voor het te zijner tijd opgeven van deze inkomsten in hun belastingaangifte. Het partnerschap zal alle partners een K-1 verstrekken waarin hun inkomsten uit het partnerschap zijn vermeld.

 1. Wie betaalt belasting in een commanditaire vennootschap?
 2. Fiscale voordelen van een commanditaire vennootschap
 3. Hoe belasting te betalen in een commanditaire vennootschap

Wie betaalt belastingen in een commanditaire vennootschap?

Commanditaire vennootschappen zijn niet verplicht belasting te betalen, in plaats daarvan betalen particulieren belasting over hun aandeel van de winst als inkomsten in hun belastingaangifte.

 • Elke partner volgens zijn aandeel

Fiscale voordelen van een commanditaire vennootschap

Net als bij een LLC betekent de belastingheffing van een commanditaire vennootschap dat de afzonderlijke vennoten niet dubbel worden belast. De vennoten moeten wel de volledige belasting betalen over hun inkomsten, maar in tegenstelling tot andere vennootschapsvormen worden deze inkomsten slechts eenmaal belast dankzij de doorschuifregeling.

 • Dubbele belasting vermijden

Hoe belasting te betalen in een commanditaire vennootschap

Een commanditaire vennootschap wordt samen met het formulier 1065 ingediend bij de IRS. Dit moet samen met alle andere belastingaangiften worden ingediend. Aangezien de leden op verschillende tijdstippen in het jaar worden betaald, zullen zij de K-1 vaak gebruiken om te weten wat zij moeten betalen.

 • Gebruik het 1065-formulier

Samenvatting commanditaire vennootschap: minder risico

Met een commanditaire vennootschap neemt u minder risico dan u normaal zou moeten nemen. Dit betekent dat vastgoedbeleggers die de voorkeur geven aan een “hands-off”-benadering vaak voor deze route kiezen om passieve inkomsten te ontvangen. Investeren in onroerend goed vergt veel informatie en het bijhouden daarvan, en daarom delegeren investeerders dit werk graag aan een beherend vennoot die meer aansprakelijkheid op zich neemt.