Florida als belastingparadijs: Voordelen voor bedrijven, eigenaars en investeerders – Verenigde Staten

Florida als belastingparadijs – Florida staat niet alleen bekend om zijn zonnige weer en stranden, maar ook om zijn gunstige belastingvoorwaarden, waardoor het een aantrekkelijke locatie is voor bedrijven en investeerders. Florida, maar ook Delaware, staan bekend als belastingparadijs. Lees meer over de voordelen van Florida als belastingparadijs, vooral voor Duitse investeerders en ondernemers. Een bedrijf opzetten in de VS? Lees hier meer over Amerikaanse rechtsvormen.

Belastingvoordelen voor bedrijven in Florida

Florida biedt een verscheidenheid aan belastingvoordelen voor bedrijven die willen investeren in of verhuizen naar de staat.

Feit 1: Geen inkomstenbelasting op persoonlijk inkomen

Florida heft geen inkomstenbelasting op persoonlijke inkomsten. Dit betekent dat ondernemers en particulieren die in Florida wonen, kunnen profiteren van aanzienlijke belastingbesparingen. Dit is vooral voordelig voor Duitse investeerders die een holding of bedrijf willen oprichten in Florida.

Feit 2: Gunstige vennootschapsbelastingtarieven

Florida heeft een relatief lage vennootschapsbelasting van slechts 5,5% op bedrijfswinsten. Dit is zeer aantrekkelijk vergeleken met andere staten die hogere belastingtarieven hanteren. Bovendien kunnen bedrijven die bepaalde sectoren bedienen profiteren van extra belastingvoordelen.

Feit 3: Belastingvoordelen en stimulansen

De staat Florida biedt verschillende belastingvoordelen en stimuleringsmaatregelen om bedrijven aan te trekken. Deze omvatten programma’s ter bevordering van onderzoek en ontwikkeling, belastingvoordelen voor bedrijven die banen creëren en speciale stimuleringsmaatregelen voor bedrijven in bepaalde geografische regio’s of industrieën.

Florida: Locatie in de VS

Mijn aanbeveling voor de eerste 10 eigenschappen

Voor de eerste twee tot tien eigendommen is een LLC (zie GmbH in Duitsland) het meest geschikt om aansprakelijkheidsrisico’s te minimaliseren en tegelijkertijd te profiteren van belastingvoordelen. De LLC beperkt de persoonlijke aansprakelijkheid van de eigenaren, terwijl winsten en verliezen direct worden toegerekend aan de aandeelhouders, wat dubbele belastingheffing voorkomt. Ter vergelijking, een commanditaire vennootschap (zie KG) biedt meer flexibiliteit in termen van passieve deelname, maar de algemene partner draagt de volledige aansprakelijkheid. Een vennootschap onder firma (zie OHG) brengt hogere risico’s met zich mee vanwege de onbeperkte aansprakelijkheid.

US-Firmengründung speziell für Tax-Lien-Investoren

US-Firmengründung speziell für Tax-Lien-Investoren. Dieses exklusive Paket wurde speziell für deutschsprachige Tax-Lien-Investoren entwickelt und enthält alles Wichtige, was ein Investor benötigt, um seine Tax-Lien-Investments erfolgreich umzusetzen:
  • Gründung einer LLC oder Corporation
  • Registered Agent Service (gesetzlich vorgeschrieben)
  • Geschäftsadresse
  • Postservice
Mehr erfahren:

Eigendom in Florida

Florida is ook een populaire plek om te investeren in onroerend goed, en de belastingvoordelen maken het kopen van onroerend goed er bijzonder aantrekkelijk.

Feit 1: Geen successierechten

Florida heft geen successierechten of onroerendgoedbelasting, waardoor het een ideale locatie is om onroerend goed te kopen voor vermogens- en estate planning. Dit is vooral voordelig voor Duitse investeerders die onroerend goed willen bezitten in de VS.

Feit 2: Gunstige onroerendgoedbelasting

De onroerendgoedbelasting in Florida is relatief laag in vergelijking met andere staten. Dit maakt het bezitten van onroerend goed in Florida economisch aantrekkelijk voor investeerders en eigenaars van onroerend goed.

Akte 3: Onroerend goed als bron van inkomsten

De huurprijzen in Florida, vooral in populaire steden als Miami, Orlando en Tampa, zijn de afgelopen jaren gestegen. Investeerders kunnen profiteren van aantrekkelijke rendementen door hun eigendommen te verhuren. Bovendien is de belastingaftrek voor hypotheekrente en exploitatiekosten ook gunstig.

Belastingvoordelen voor Duitse investeerders

Voor Duitse investeerders biedt Florida unieke voordelen die het bezit van onroerend goed en het starten van een bedrijf vergemakkelijken.

De overeenkomst ter voorkoming van dubbele belasting

De VS en Duitsland hebben een overeenkomst ter voorkoming van dubbele belastingheffing die moet voorkomen dat Duitse burgers zowel in de VS als in Duitsland belasting betalen over hetzelfde inkomen. Hierdoor kunnen investeerders dubbele belasting vermijden en hun investeringen efficiënter organiseren.

Toegang tot een groeiende markt

Florida heeft een snelgroeiende economie en trekt veel internationale investeerders aan. Duitse investeerders kunnen profiteren van een dynamische vastgoedmarkt en een divers zakelijk klimaat.

Ondersteuning van lokale overheden

Florida heeft programma’s om buitenlandse investeerders te ondersteunen door hen te helpen zich in de staat te vestigen en hun bedrijf op te zetten. Dit kan door middel van adviesdiensten en netwerken die speciaal gericht zijn op buitenlandse investeerders.

Mijn belastingconclusie in Florida

Florida heeft zich gevestigd als een aantrekkelijk belastingparadijs voor bedrijven en investeerders, vooral voor Duitse burgers. Met zijn gunstige belastingstelsel, afwezigheid van successierechten en lage onroerendgoedbelasting is de staat een ideale plek om onroerend goed te bezitten en een bedrijf te starten. Als je een Duitse investeerder bent die actief wil worden in Florida, is het raadzaam om je te informeren over de specifieke vereisten en voordelen en eventueel een professional te raadplegen om weloverwogen beslissingen te nemen.

Delaware of Florida: belastingvergelijking

Delaware en Florida zijn beide aantrekkelijke belastingparadijzen in de VS, maar met verschillende voordelen. Delaware biedt bedrijven geen inkomstenbelasting op winsten die buiten de staat worden gemaakt en minimale rapportageverplichtingen, waardoor het ideaal is voor holdings en lege vennootschappen. Florida daarentegen heft geen inkomstenbelasting, wat vooral aantrekkelijk is voor particulieren en vastgoedinvesteerders. Bedrijven in Florida betalen echter wel een vennootschapsbelasting, in tegenstelling tot Delaware.

Mijn conclusie: beide bieden belastingvoordelen, maar Delaware is beter geschikt voor bedrijven, terwijl Florida interessanter is voor particulieren.

Waar moet ik me installeren? Meer over:

Rechtsvormen VS: Stichting & onroerend goed

Welke soorten bedrijven zijn er? Als je je eerste bedrijf in de VS wilt oprichten, is het kiezen van de rechtsvorm een van de eerste stappen in het bedrijfsvormingsproces. Of je nu een speciaal vastgoedbedrijf of een start-up wilt oprichten, we hebben hier alle soorten bedrijven in de VS voor je samengevat – met natuurlijk extra tips voor vastgoedinvesteringen.