NFT Collecties en Kunstenaars: CryptoPunks, Bored Apes & Co. – Lijst

NFT collecties en kunstenaars – als u voor het eerst NFT wilt kopen, moet u eerst de wereld van NFT & digitale kunst leren kennen. Want in tegenstelling tot fysieke kunst zijn er ook hele verzamelingen van honderden en zelfs duizenden afzonderlijke voorwerpen. Hier volgt een klein inzicht in een paar voorbeelden van succesvolle NFT-collecties: De ‘CryptoPunks’ en de ‘Bored Ape Yacht Club’.

CryptoPunks – Voorbeeld

Momenteel de grootste hype als het gaat om NFT, de CryptoPunks.

Screenshot: OpenSea / CryptoPunks

Bored Ape Yacht Club – Voorbeeld

De eerste collectie, inmiddels zijn er meer uitlopers, de Bored Ape Yacht Club.

Screenshot: OpenSea / Bored Apes Yacht Club

Onroerend goed – Voorbeeld

Hier is ons kleine demo voorbeeld “Lukinski”:

Screenshot: OpenSea / Lukinski

Wat is een NFT?

De afkorting NFT staat voor “Non-fungible Token” en wordt vertaald als “niet vervangbaar token”.

Snel uitgelegd: tot nu toe konden digitale werken naar believen worden gekopieerd. NFT’s documenteren de geschiedenis van een digitaal werk. Hierdoor wordt de geschiedenis vanaf de creatie tot en met alle transacties voor iedereen zichtbaar. Net als bij fysieke kunstwerken kan de authenticiteit worden bevestigd. Voorbeelden zoals het project “5.000 Days”, dat bij Christies werd geveild voor 69 miljoen US dollar, tonen aan hoe succesvol NFT-kunst is.

Voor documentatie maakt een NFT gebruik van een blockchain, vaak Ethereum. De blockchain documenteert dan alle transacties, zoals beschreven uit publicatie, over alle transacties.

Leer hier alles over NFT: