Komische tabletten voor Duitse apotheken

Ongeveer twee weken geleden, begon ik te werken aan een compleet nieuw onderwerp – geneeskunde. Om precies te zijn, apotheken! Het gaat over een nieuw bedrijfsidee dat nu al erg populair is bij alle apothekers in Frankrijk en de VS. De consumenten zijn beter dan ooit tevoren geïnformeerd over hun geneesmiddelen. Kent u het probleem dat u bij het kopen van geneesmiddelen een enorme bijsluiter krijgt, veel informatie en een snel woordje van de apotheker? Maar wat moet ik precies doen, hoe vaak welke capsule innemen, …? Wij hebben nu een heel eenvoudig antwoord op deze vraag: Apothekengefluester®!

 

Tabletten Masskottchen Design für Apothekengefluester®

 

Corporate & Mascotte ontwerp

Voor dit nieuwe idee (meer details volgen binnenkort) hebben we twee mascottes ontworpen die het voor de consument snel en gemakkelijk maken om te begrijpen waar het allemaal om gaat. Minder omslachtig voor ons grote bijsluiters, maar meer precieze en informatieve details. Het wordt gemakkelijker om verschillende producten te gebruiken. Bedrijven kunnen transparanter worden dan ooit tevoren.

Voor het ontwerp was het dan ook vanzelfsprekend van belang dat er speciale aandacht werd besteed aan de geneeskunde. Daarom hebben we gekozen voor twee tabletten – een kleine en een grote. Op die manier is het voor de consument snel duidelijk waar het om gaat. Met de twee stripfiguren bereiken we niet alleen volwassen consumenten, maar ook een jonge doelgroep. Want vaak genoeg gaan moeders en vaders met hun kind winkelen.

Ik ben erg blij dat ik een kleine bijdrage kan leveren aan meer transparantie en informatie met de twee mascottes – hopelijk snel in heel Duitsland!