Interview met de oprichters van My Veneers – Rechte tanden en een prachtige glimlach van experts

Dental Anti Aging, Invisalign, Smile Make Over en alles over veneers. Iedereen die altijd al een perfecte glimlach heeft willen hebben om te stralen voor collega’s, zakenpartners en nieuwe contacten, kan nu in Duitsland gemakkelijk en ongecompliceerd rechte en perfecte tanden krijgen. De twee artsen en oprichters Dr. Arzu Tuna en Dr. Umut Baysal vertellen ons in een interview over hun recept voor succes en hun ervaring met tandheelkundige esthetiek en veneers.

My Veneers – De moderne tandartspraktijk voor het beste advies, rechte tanden en een prachtige glimlach

Interview – Oprichters Dr Arzu Tuna en Dr Umut Baysal

Welke redenen waren voor u doorslaggevend om een nieuwe praktijk in Keulen te openen?

Dr. Tuna: Twee punten waren doorslaggevend voor de nieuwe praktijk. Ten eerste wilden wij een praktijk waar slechts één patiënt tegelijk wordt behandeld, zonder tijdsdruk en hectiek voor resultaten van de hoogste kwaliteit. Het tweede punt was het opzetten van een tandartspraktijk met de nadruk op esthetische restauraties. De focus ligt op de “smile makeover” met veneers. Dit is een behandeling die uit de VS komt en hier nog niet op grote schaal wordt toegepast. Om juridische redenen zijn fineerrestauraties in Duitsland zeldzaam in vergelijking met andere landen. In dit land worden gedeeltelijke en volledige kronen veel vaker gebruikt. Dat is jammer, want bij facings hoeft veel minder stof te worden verwijderd dan bij gedeeltelijke of volledige kronen.

veneers-zahnaerzte-tuna-baysal-hollywood-smile-design-interview-gruender

Dr. Arzu Tuna en dr. Umut Baysal (van links naar rechts)

Perfect gebit van de tandarts – Made in Germany

Denkt u dat een mooi gebit invloed heeft op iemands succes?

Dr Baysal: Tanden hebben een directe invloed op de waargenomen aantrekkelijkheid. Meer dan de ogen of de neus. In verschillende studies hebben Amerikaanse onderzoekers vastgesteld dat het uiterlijk van mensen een positieve invloed heeft op hun succes – in partnerschappen, maar vooral in het beroepsleven. Volgens de bevindingen hebben supervisors en afdelingshoofden de neiging aantrekkelijke werknemers een hoger salaris te betalen en hen lucratievere functies te geven. Aantrekkelijke mensen verdienen tot tien procent meer dan andere collega’s. Aan de onderkant van de schoonheidsschaal is het effect nog duidelijker merkbaar. Onaantrekkelijke mensen moeten soms een salarisdaling van tien tot 16 procent accepteren – onbewust, natuurlijk. Maar het principe van “sex sells” gaat hier niet op! Goed uitziende mensen worden onbewust geassocieerd met positieve eigenschappen zoals veerkracht, ijver en zelfvertrouwen. Wij combineren bekwaamheid met aantrekkelijkheid!

Wat zijn de kosten voor de behandeling van een fineer?

Dr Baysal: De kosten beginnen bij 1.050 euro en kunnen oplopen tot 2.000 euro per tand. Waarbij we ons dan op het gebied van high-end tandheelkunde bevinden. De veneers worden ook gemaakt door een van de beste tandtechnici ter wereld. Dit is een kunst die slechts weinigen onder de knie hebben. Vooral het ontwerpen van “non-prep veneers” is een bijzondere uitdaging.

Waarom is dat?

Dr. Baysal: We hebben het over handenarbeid die niet meer onderwezen wordt. En een kunst die jaren nodig heeft om te rijpen tot perfectie. Met de invoering van CAD/CAM-technologieën neemt het aandeel van machinaal vervaardigde kunstgebitten toe. Dit heeft echter een negatief effect op de esthetiek.

Consultatie en behandeling – Vertrouw op de experts van My Veneers

Hoe verloopt het proces van de consultatie tot het plaatsen van de facings?

Dr. Tuna: In de eerste sessie maken we kennis met de patiënt en bekijken we de situatie van het gebit en het kaakstelsel. Later maken we foto’s of röntgenfoto’s en maken we een eerste esthetische analyse.

Dr. Baysal: Op basis van andere gevallen van patiënten tonen we mogelijke restauraties en bepalen we samen een doel. Vaak zijn de eerste indrukken voor de tandtechnicus al gemaakt. In de volgende sessie vindt de visualisatie van de afgewerkte tanden van acryl plaats. Dit is een zeer belangrijke sessie omdat de patiënt dan al een heel precies beeld krijgt van het uiteindelijke gebit. Foto’s/video’s worden opnieuw genomen voor spraak- en esthetische analyses. We bekijken deze samen op het scherm en nemen elke stap van de behandeling in detail door. Dan leggen we de kosten uit en mag de patiënt in alle rust nadenken. Misschien kunnen we met vrienden of familie praten. De foto’s van de tweede sessie zijn hier ook geschikt voor.

zahnarzt-veneer-veneers-portrait-unternehmen-patient-zahn-erstberatung

In de derde sessie beginnen we met de behandeling. In de volgende sessie worden de veneers al gehecht. Gedaan.

Media en merk – Binnenkort met Veneers op Youtube

In welke mate gebruikt u sociale media kanalen voor uw praktijk? Bent u aanwezig op verschillende platforms?

Dr. Tuna: Wij gebruiken de kanalen die voor ons belangrijk en geschikt zijn. We vertrouwen voornamelijk op Instagram. Instagram werkt goed met visuals en foto’s, dus het gaat om visuele perceptie. Zo kunnen wij onze praktijk en onze resultaten op een mooie manier presenteren. We zijn ook op Facebook, wat natuurlijk erg belangrijk is voor de Duitse markt, en we zullen binnenkort ons YouTube-kanaal uitbreiden met waardevolle informatie over veneers en glimlachontwerp.

Hoeveel tijd steekt u in uw sociale media kanalen en het onderhoud ervan?

Dr Baysal: Wij gebruiken sociale media bijna uitsluitend om resultaten te presenteren en kleinere vragen te beantwoorden. Uiteindelijk kost social media marketing ons niet veel tijd. Wij zijn ook optimaal voorbereid dankzij een goede planning. We zullen echter veel meer tijd investeren voor YouTube, de planning en creatie van de video’s zal zeker meer tijd in beslag nemen dan Instgram postings.

Heeft u tot nu toe successen kunnen boeken met uw social media-activiteiten, zoals klantenwerving? Of gebruikt u de kanalen om uw bestaande klanten te behouden?

Dr. Tuna: Inderdaad, wij krijgen vaak verzoeken van patiënten via Facebook. Maar we houden vooral contact met onze patiënten en collega’s.

Heeft u verdere plannen voor de toekomstige uitbreiding van uw activiteiten in het netwerk?

Dr. Tuna: Ik zou graag mijn eigen Youtube kanaal hebben! (lacht)
Dr Baysal! Gelukkig zal hij hier snel zijn!

Hartelijk dank voor het interview met jullie beiden. Dat waren Dr Arzu Tuna en Dr Umut Baysal van MyVeneers.

 

veneer-veneers-zahnarzt-logo-myveneers

 

Meer over facings en rechte tanden

Hier vindt u meer informatie over het project en de fineerlagen.