Fashion Week Backstage! Model Agent in Berlijn

Berlin Fashion Week – De modeweek is terug in onze hoofdstad! De ‘place to be’ voor elke modelagent. Terwijl ik de afgelopen twee jaar zelf op de Berlin Fashion Week was, is dit jaar onze modellenboeker Iva (CM Models) van de partij! Voor jou gaat ze naar de belangrijke influencer en blogger evenementen, shows en bestelbeurzen. Alle hoogtepunten, ‘achter de schermen’. Een grote dank aan onze twee boekers & bloggers Soraya Wanya en Iva Bernard van CM Models (model agents). Alle informatie over de modeweek, showdata, beurzen en nog veel meer is te vinden in het FIV Magazine onder Berlin Fashion Week.

 

 

Dag 1 – Aankomst op de Berlijnse modeweek 2017

Hallo mijn lieverds, vandaag ben ik met Soraya naar Berlijn gevlogen om de Mercedes Benz Fashion Week te bezoeken en jullie mee te nemen naar alle hoogtepunten. Onze eerste dag was erg stressvol omdat we alleen op stap waren en pas om 18.00 uur in onze accommodatie aankwamen. Maar we kijken uit naar morgen. Het wordt heel spannend, want we gaan naar shows en evenementen zoals Lena Hoschek en Dorothee Schuhmacher. Wij houden u uiteraard dagelijks op de hoogte !

Dag 2 met Lena Hoschek, Dorothee Schumacher, Farina Opoku, en veel meer.

Dag 1 voor ons op Fashion Week en het begon meteen om 10 uur met de eerste show van Dorothee Schuhmacher. Het was in Kaufhaus Jandorf, een van de belangrijkste locaties voor de Fashion Week dit jaar. Op de show waren de nieuwe trends van dit seizoen te bewonderen. Van teddystoffen tot mosterdgele kleuren, de ontwerpster presenteerde geselecteerde stukken uit haar collectie. Te midden van de menigte ontmoetten wij Cathy Hummels, echtgenote van de bekende voetbalster Mats Hummels en mode-icoon. Direct daarna gingen we naar de MeCollectors Room om de show van ontwerper Brachmann te zien. Er was slechts een klein handjevol geselecteerde modellen, waaronder Youtube-ster Sami Slimani.
De volgende show stond al op de agenda.

Deze keer Lena Hoschek, ook bij Kaufhaus Jandorf. Zodra ze de showroom binnenkwamen, vond elke gast een goodiebag met geselecteerde stukken in het thema van Disney en in het bijzonder Mickey Mouse. De show stond ook in het teken van Disney, felle kleuren en vooral het jaren ’60 thema. Vooral op deze show was er een zeer grote aanwezigheid van beroemdheden. Van Rolf Scheider tot Johanna Klum en vele bloggers, zoals Caroline Einhoff en Farina Opoku, was er veel vertegenwoordiging. Na de fantastische show hadden we het voorrecht om een interview te hebben met Lena Hoschek. De zeer sympathieke en humoristische vrouw maakte ons vaak aan het lachen en beantwoordde al onze vragen met enthousiasme. Na zo’n lange dag waren we echter allebei erg moe en besloten we een kleine pauze in te lassen in onze accommodatie alvorens naar de after-show party van Lena Hoschek te gaan.

Wij houden u graag dagelijks op de hoogte en hopen dat u er net zoveel plezier aan zult beleven als wij tijdens de Fashion Week!

Vlog dag 2 met Cathy Hummels en Elena Carriére

Dag 3+4 op de Berlijnse modeweek met Rolf Scheider

Helaas moet ik u zeggen dat ik woensdag in bed moest blijven, geplaagd door amandelontsteking en koorts. Soraya was echter zowel bij de Maisonnoée als bij de Rebekka Ruétz show en heeft me alleen maar goede dingen verteld.

Gelukkig voelde ik me vandaag beter, dus kon ik de 2 shows voor jullie bezoeken. Ewa Herzog, die een zeer vrouwelijke collectie met vloeiende stoffen en subtiele kleuren presenteerde en vervolgens het label “Steinrohner” dat jonge, sportieve, ongewone maar toch draagbare mode presenteerde. Het was erg interessant om te zien hoe het publiek totaal veranderde tussen deze twee shows. Vroeger veel vrouwen, stijliconen en bloggers en opeens jonge, hippe en buitengewoon geklede mensen. Na deze twee shows zat de dag van de Fashion Week er voor ons alweer op en hebben we de rest van de dag gebruikt om wat werk in te halen.

Morgen gaan we natuurlijk weer op pad om de laatste shows van de Fashion Week van dit jaar te bezoeken. Voor meer details over vandaag en de Fashion Week, volg ons op Instagram en op Snapchat : cocaine.models

Dag 5 – Laatste show en laatste hoogtepunten met Nikeata Thompson

Fashion Week gaat zo snel voorbij. De laatste dag is aangebroken en dus staat voor ons ook de laatste show op de agenda. Dit was over het algemeen ook de laatste show van de hele modeweek en vond opnieuw plaats in het warenhuis Jandorf’. Het Zweedse label ‘Odeur’ ensceneerde vakkundig ongewone, moderne mode. Het thema zwart en bijzondere details zoals lange linten aan mouwen en jasjes liepen als een rode draad door de collectie van de twee jonge ontwerpers.

Mijn conclusie, als nieuwkomer in de modeweek, is dat het veel stressvoller is dan ik me had voorgesteld. Dit kan ook te wijten zijn aan de vriestemperaturen, maar men mag zo’n drukke agenda niet onderschatten! Ondanks dit alles was het natuurlijk een ongelooflijke ervaring! We hadden veel plezier en mochten ons een week lang kleine sterren voelen.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn verslag en een goed inzicht hebben gekregen in het gebeuren van de Fashion Week.

Toon hoogtepunten van het laatste seizoen

Berlijn modeweek zomer 2016