Content Marketing + Video Marketing: GNTM 2017 Best Practice | How NEWS JACKING Works!

Ik heb al vaak over YouTube-marketing geschreven – altijd in de context van bedrijven. Vandaag is er iets geweldigs gebeurd, ongepland! Ik wilde er kort over schrijven. Waar gaat het over? In 2017 wilden we een eigen project starten om ons modetijdschrift te pushen. FIV bestaat in Duitsland sinds eind 2015. Nu, in april 2017, lanceren we in de VS. Maar voor het zover is, is er een absoluut topevenement voor de media-industrie, Germanys Next Topmodel. Zoals elk jaar, solliciteren tienduizenden meisjes voor de kans om in Heidi Klum’s casting show te komen. Met de show, als je de top haalt, kun je veel bekendheid krijgen. Daarna kunnen veel van de deelnemers goed rondkomen als publieke figuren – als modellen, influencers of presentatoren, zoals Rebecca Mir. Maar laten we teruggaan naar Video Marketing & Youtube!

Kortom: FIV is een van de vele projecten van onze kant. In totaal, nauwelijks 15% van onze tijd. Ook al hebben we de 1,5 miljoen klikken nog niet bereikt, de blogpost is bedoeld om jonge bedrijven, firma’s, enz. te laten zien hoeveel er mogelijk is, zelfs met kleine ideeën en investeringen, als het gaat om rankings en bereik. Dit beginsel zou kunnen worden toegepast op sportevenementen, nieuwe projecten van internationale ondernemingen, enz. Welkom bij content marketing!

Hoe content marketing en video marketing het bereik vergroten!

Vandaag wilde ik eigenlijk alleen maar kort schrijven over een spontaan videosucces van onze vrouwelijke werknemers. Maar daarna wilde ik iets meer in detail treden om andere ondernemers of bedrijven inspiratie te geven voor een van mijn favorieten in content marketing: news jacking! Wel eens van gehoord? In dit artikel combineren we 2 marketingstrategieën in één succesvol concept:

 1. Inhoudsmarketing voor Google
  Door hoge rankings (plaatsingen) in de zoekresultaten, vergroot u uw bereik, ergo, meer potentiële kopers, bijvoorbeeld voor fysieke of digitale producten.
 2. Videomarketing voor Youtube in het bijzonder
  Youtube is eigendom van Google en biedt tal van voordelen. Niet alleen dat talloze mensen hier elke dag naar inhoud zoeken. Video’s worden ook weergegeven in de zoekresultaten van Google. Als u relevante video’s maakt, neemt ook de kans toe dat anderen uw video’s in hun blogs embedden. Dit vergroot uw eigen bereik nog meer.

Op basis van deze drie objecten:

 1. GNTM 2017 Video
 2. GNTM 2017 Blog
 3. FIV Youtube Kanaal

Het artikel gaat in omgekeerde volgorde, van video naar contentstrategie. We beginnen met de video en het ongeplande (huidige) succes ervan en gaan dan verder met de algemene omgeving, content marketing en het concept van “news jacking” om rankings in Google te pakken. Laten we beginnen met de GNTM 2017 video + aan het eind van het artikel geef ik nog drie tips voor content marketing beginners! Om ons modetijdschrift en ook de berichtgeving rond GNTM 2017 te promoten, hebben onze twee medewerkers Iva & Soraya Wanya hun eigen blog gemaakt. Speciaal voor GNTM 2017 – uitgebreid onderzocht met alle deelnemers, nieuws en nog veel meer. Veel mensen denken dat social media marketing gepland moet worden, extreem bedacht – is dat waar?

Authentieke video’s in plaats van geplande videoproductie

Als we kijken naar influencers en bloggers op de relevante sociale netwerken, Instagram, Youtube, Facebook en Snapchat, zijn het vooral de ‘ongeoefenden’ die veelbelovend zijn. Influencers krijgen zo’n groot bereik omdat ze graag delen en mensen graag meenemen, op reis, naar shows of in hun eigen leven. Sociale media werken door authenticiteit. Alleen authentiek en eerlijk materiaal brengt succes in sociale netwerken – afgezien van campagnes die door veel advertentiebudget worden gepusht. Overigens, meer over het onderwerp social media marketing, retargeting & co. vindt u in de blog van ons social media bureau.

Belangrijk: Je kunt geen authentieke video produceren. Artiesten, bloggers, influencers zijn authentiek of niet. Deze twee wel! Gefeliciteerd. Ik zal u nu laten zien hoe u toch enkele parameters kunt controleren.

Virale Video Marketing & Nieuws Jacking: Spontaan, Simpel, Effectief

Ken je “News Jacking” al? Hoe eerder ze op een onderwerp springen, hoe beter! Laten we aannemen dat we vandaag een website publiceren met als onderwerp “iPhone 11”. Natuurlijk, de zoekopdrachten zullen vandaag beperkt zijn. Maar wanneer het over drie jaar zover is en de iPhone 11 op de markt verschijnt, zullen zij een ongelooflijk concurrentievoordeel hebben. Tijdschriften passen natuurlijk hetzelfde principe toe als wij. Daarom hebben wij in de aanloop naar het nieuwe seizoen van Germanys Next Topmodel onderzoek gedaan naar alle deelnemers, de juryleden, nieuwe regels, uitzenddata en nog veel meer. Een paar dagen voor de start van het nieuwe seizoen op ProSieben wilden Iva en Soraya spontaan een video maken – volledig ongepland. De video is zonder voorbereiding opgenomen, hier in het kantoor. Na een korte cut en export, konden we het op Youtube zetten drie dagen voor de eerste show. Ik zou het proces hier kort willen beschrijven voor al diegenen die geïnteresseerd zijn.

 • Dag 1
  De video werd geïndexeerd, het kanaal heeft 24 volgers. Na 24 uur, ongeveer 200 views.
 • Dag 2
  De video nadert langzaam 350 views, het kanaal krijgt 2 volgers.
 • Dag 3
  De video krijgt 400 views, dan begint de eerste aflevering van GNTM op TV.
 • Dag 3 – vanaf 20.15
  Langzaam stijgen de aantallen, aan het eind van de show (22.15 uur) staan we op bijna 500 views
 • Dag 4 – namiddag
  Plotseling roept iemand in het kantoor, “1k!”. De video heeft 1000 views bereikt. Het kanaal heeft al 52 volgers. Tegelijkertijd wordt een tweede video gemaakt.
 • Dag 4 – avond
  De video neemt exponentieel toe. Na 1k in de middag, is het al 2k in de avond. Om middernacht, bereikt de video 3k. Het kanaal groeit naar meer dan 60 volgers.
 • Dag 5 – … tot 16.45 (nu)
  De tweede video staat nu op bijna 1k. Onze GNTM 2017 video bereikt steeds nieuwe piekwaarden op de middag. 4k, 5k, 6k…. Het heeft momenteel een ongelooflijke 7620 views. Ons FIV Magazine Kanaal bereikt 78 volgers en stijgt met +/- 300% met slechts één video.

 • Dag 6 – … tot 18.30 uur – UPDATE
  Na de stijging van 300% van gisteren, hebben we vandaag direct +210% bereikt. In elke 24 uur al enorm, bekeken op 48h … wow #215,500+ minuten lang werd de video bekeken op slechts één dag, in 24 uur. Dat betekent dat elk echt uur, meer dan 10 uur video werd bekeken. Met een gemiddelde verblijftijd van 148 seconden of 2:28 minuten. Met 11k+ views op de Youtube video.

Welke factoren beïnvloeden deze vorm van videomarketing?

 1. Sterke mensen en ideeën – Authentieke mensen met een goed gevoel voor bewegende beelden en taal (moderatie, bloggers, enz.)
 2. Apparatuur – professionaliteit van de apparatuur/software (het gaat hier niet om 4k video’s, maar om goede apparatuur en verwerking van de media).
 3. Slimme planning – In dit voorbeeld de combinatie van een TV-show (nieuwe inhoud), news jacking (vroegtijdige berichtgeving met voor zoekmachines geoptimaliseerde teksten) en (spontaan) de video voor extra videomarketing op Youtube.

 

Rankings in zoekmachines (Google) en videomarketing (Youtube)

Naast de video hebben we een grote pagina op de website gemaakt met al het nieuws. Visueel aantrekkelijk (want jonge mensen zijn geïnteresseerd in mode) op mobiel, desktop en tablet. Wij staan momenteel op pagina 1 van Google voor 28/30 kandidaten. Met de video, scoren we ook goed op YouTube. Bijvoorbeeld, voor het trefwoord “GNTM 2017” staan we al op de 4e plaats in de Youtube-zoekopdracht. Dit is hoe doeltreffend de mix van deze methoden kan zijn.

Misschien inspireert het artikel u om zelf actie te ondernemen. Neem een onderwerp waarin u al knowhow hebt en breng drie punten samen:

 1. Vroege rapportage in de vorm van inhoud (hoofdpagina’s 1200 woorden + afbeeldingen, koppen, waardevolle links / voor subpagina’s 400 woorden + afbeeldingen, koppen, waardevolle links / interne links: subpagina’s voor naar hoofdpagina en vice versa).
  TIP! Gebruik Google om goede koppen te vinden. Waar zijn anderen naar op zoek? Voer een hoofd trefwoord in bij het zoeken, zoals “GNTM”. Google geeft u aanbevelingen voor goede zoekwoorden direct in de zoekbalk. Na de zoekopdracht vindt u onderaan de pagina met zoekresultaten nog meer suggesties.
 2. Videomarketing door slim geproduceerde inhoud. Hier is mijn tip: kijk zelf welke video’s al in grote hoeveelheden beschikbaar zijn op YouTube en welke niet. Als er maar een paar video’s voor een onderwerp zijn, kun je hier veel bereik krijgen. Contentmarketing kost ook veel tijd in vergelijking met eenmalige advertenties.
 3. Permanenteupdates. Google houdt van actuele pagina’s. Voor actuele thema’s moet het interval tussen de veranderingen dan ook navenant groot zijn. Voor tv-programma’s op de particuliere televisie moet 1 à 2 keer per dag een update plaatsvinden. Voor langdurige plaatsingen zijn de intervallen uiteraard veel kleiner.

++ MEGA SPECIAL ++ Duitslands volgende Topmodel
Alle kandidaten 2017 !!! Nu op ▶ www.fashion-interview.com
Met nieuws over…

Geplaatst door Fashion-Interview.com op woensdag, 8 februari 2017

Dank u en een fijn weekend!